BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
ALLAH’A YÖNELEN KALP
Hamd Alemlerin Rabb’i Allah (c.c)’a mahsustur. Salat ve selam Allah Rasulü’ne, sahabesine mü’minlerin üzerine olsun inşallah.
وَاُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّق۪ينَ غَيْرَ بَع۪يدٍ هٰذَا مَا تُوعَدُونَ لِكُلِّ اَوَّابٍ حَف۪يظٍۚ
“Cennet de takvâ sahiplerine yaklaştırılır; (onlardan) uzakta olmayacaktır.Bu, size vadolunandır; (gönülden Allah’a) yönelip-dönen (İslam’ın hükümlerini) koruyan.”
(Kaf 31-32.Ayet)
Kurtubi (r.h.a) diyor ki; “Yönelmişten” kasıt Allah (c.c)’a itaate yönelik olandır.
İmam ibnu’l Kayyim (r.h.a) diyor ki; Gerçek yöneliş kalbin Allah (c.c)’a itaate çekilmesi O’nu sevmesi O’na dönmesidir. (El-Fevaid)
Maalesef bizlerdeki en büyük eksiklik budur. Cenneti çok isteriz ama cennettin sahibinin sözünü dinlemeyiz, O’nun Rasulü’ne itaatten yüz çeviririz.
Allah (c.c) kendisine kulluk edilirken ilk şart olarak istediği kulunun kalben büyük bir teslimiyetle Rabb’ine dönüp boyun eğmiş bir hal üzerine kulluk etmesidir.
Rabb’ini görmediği halde seven, saygı gösteren, korkan, rızasını arayan,O’nun dinini arza yaymaya çalışan kulundan razı olmuş ve ona cennet vaad etmiş söz vermiştir.
Rabbim bizleri kendi razı olduğu kullardan eylesin inşallah.
VELHAMDULİLLAHİRABBİLALEMİN