Eksik Bir Allah İnancı Neye Mal Olur?
Hamd alemlerin Rabbi Rahman Rahim din günün sahibi Allah (cc) aittir. Salat ve selam sevgili peygamberimiz önderimiz ve örneğimiz Hz. Muhammed (sav) e aittir. Selamda O’nun nurlu yolunun yolcularının üzerine olsun.
Eksik bir Allah (c.c.) inancı dinin doğru anlaşılmasına engel olacağından akideye zarar verir.
Allah (c.c.) ile gereken dostluk kurulamayacağından salih amel işleme oranı sıfırın altına inebileceğinden günah işleme oranında artış gözükür.
Cehennemin sıcaklık derecesi algılanamayacağından (Allah’ın ceza verici sıfatının algılanamaması) Allah’ın haram kıldığı ameller daha cazip gözükür.
Allah’ın (c.c.) emir, yasak ve tavsiyelerine karşı boş vericilik baş gösterir.
Kişi tanıdığı oranda sever. Az tanıyan az sever, az tanıyan az güvenir. Haliyle gereken sevgi tanındığı orandadır.
Allah’ın Kur’an ve Sünnet’teki mesajına kulak verilmemesine yol açar.
Allah’ın (c.c.) bağışlayıcı sıfatının bilinememesi ümitsizliğe yol açacağından tövbe etme eylemi gerçekleşmemiş olur.
‘Kalbi temiz olan kurtulur’ batıl inanışı kalpte ve düşüncede geniş bir yer edeceğinden kullukta sınıfta kalınır. Görüldüğü gibi eksik bir Allah inancı üzerine basılmış mayın gibi…
Hem bu tarafta hem de öteki tarafta patlar…
Peki Allah’ı Nasıl Tanıyacağız
İsim ve sıfatların ezberlenmesiyle Allah (c.c.) tanınamaz… İsim ve sıfatlarının manasının ezberlenmesiyle de yakini olarak tanınmaz…
Peki nasıl tanınır?
Allah’ın varlığına iman ettikten sonra Kur’an ve sünnet ışığında isim ve sıfatlarını kendi nefsimizde ve tabiattaki tecellisinde görüp iyi bir tefekkürle tanınır….
Ve böylece günün her saatinde Allah’ın (c.c.) gücünü, büyüklüğünü, merhametini zenginliğini ve diğer sıfatlarını görerek kendisiyle sıcak bir diyalog sağlamış oluruz…