sohbetlerözlü sözleryazarlarmakalelervideolartefsir derslerikavram derslerimedaricus salikin

İMTİHANLAR KARŞISINDA MÜMİNİN DAYANAĞI

A+
A-

İMTİHANLAR KARŞISINDA MÜMİNİN DAYANAĞI

Hamd âlemlerin rabbi olan Allah Celle celalühü ya salat ve selam Hz Muhammed Mustafa s.a.v’e Aline ashabına ve tüm müminlerin üzerine olsun.

Allah cc bu dünyanın bizler için geçici bir âlem olduğunu ve bundan dolayı mutlaka mümin olanların bu zorluklar karşısında nasıl tavır takınacaklarını belli başlı imtihanlar ile deneyecektir. Müslümanlara düşen asıl görev ve sorumluluk ise bu imtihanların ona Allah dilediği için isabet ettiğinin şuurunda olması ve bu imtihanları Rabbine yakınlaşma ona yalvarma vesilesi kılmasıdır. İmtihanlar karşısında tahammülsüzlük ve sabırsızlıktan kurtulmanın yegâne yolu imtihan eden Rabb’e yakarmaktır. Davetçi rabbine yakaracağı zaman insanların kulak ve gözlerinden uzak bir yer seçer kendisini her şeyden kurtarıp rabbine kendini vererek yakarmalıdır mümin göğüs daralı çaresiz bırakan dertlerini böyle bir ortamda Rabbini açar rabbine yakın olduğunu bilerek ya rabbi diye seslenir bu sesi duyan âlemlerin rabbi olan Allah” buyur ey kulum der” hiç kuşkusuz üzüntülü kalp derdini açmakla huzur duyar. Kullarına merhametli olan Allah hiç şüphesiz onların beşeri fıtrattan ileri gelen bu dertlerine kendisine açmalarından hoşlanır.

Rabbimiz bakara suresi 186. ayette “bana dua edin ki duanıza icabet edeyim” buyurmaktadır.

Bana yalvarsınlar ki yorucu yüklerinin sinirsel baskısından kurtulsunlar görev ve sorumluluklarının ağırlığını kendilerinden daha güçlü birine havale etmiş olarak gönül huzuruna kavuşsunlar. Dua inanmış Bir kalbin huzur kaynağıdır şüphesiz müminler Allah’a imanlarından dolayı ahirette karşılaşacağı hakikatten dolayı imtihanlarla karşı karşıya bırakılmaktalar. Dünya hayatında imtihandadırlar zorluklar bela ve musibetlere katlanmanın kaynağı Allah’a olan teslimiyetlerindendir. Allah bizleri beklemektedir Allah bizleri görmekte işitmekte.

Samimi bir kalp ile Allah’a yönelen Bir kulun isteğini çevirmekten Allah Celle celalühü hayâ eder Tirmizi Ebu Davut ibni mace’de geçen bir hadiste şöyle buyurulmaktadır “Allah hiç şüphesiz bir kulunun hayır dilemek maksadıyla kendisine açtığı elleri boş çevirmekten haya eder” bu durum bir yol azığıdır uzun ve Zorlu yolun desteğidir.

Allah bu desteği her zaman üzerimizde görebilen hayırlı sebatlı kullarından olmayı nasip etsin. 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.