sohbetlerözlü sözleryazarlarmakalelervideolar
Kur'an Dinle
Sesli Makale

TABERİ (RH.A)’NİN BAKIŞ AÇISIYLA BAKARA SURESİ 91. AYET

TABERİ (RH.A)’NİN BAKIŞ AÇISIYLA BAKARA SURESİ 91. AYET
29.12.2023
0
A+
A-

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Hamd kendisinden başka ilah olmayan, mutlak manada tek güç ve kudret sahibi olan Allah(Celle Celaluhu)’a mahsustur. Salat ve selam tüm peygamberlerin ve onları takip eden tabilerinin üzerine olsun.

91- Onlara: “Allah’ın indirdiklerine iman edin.” denildiğinde “Biz, sadece bize indirilene iman ederiz.” derler. Ondan sonra geleni inkâr eder­ler. Halbuki o, ellerindeki Tevrat’ı tasdik eden hak bir kitaptır. Ey Muhammed de ki: “Eğer mümin iseniz, daha önce Allah’ın Peygamberlerini niçin öldürüyordunuz?

Kur'an Dinle

Yahudilere: “Muhammed’e indirilen Kur’an’ı tasdik edin” denildiği zaman Onlar: “Biz sadece Allah’ın bize indirdiği Tevrat’ı tasdik ederiz, derler. Tevrat’ın peşinden, Allah’ın, Peygamberlerine indirdiği İncil ve Kur’an’ı inkâr ederler. Hal­buki o indirilen kitap Tevrat’ı tasdik eder. Çünkü hepsini Allah gönderdiğinden, Allah’ın kitaplan birbirini reddetmezler.

Ey Muhammed de ki: “Ey Yahudi topluluğu, eğer sizler, Allah’ın size in­dirdiklerine iman ediyorsanız o halde niçin Allah’ın Peygamberlerini öldürdü­nüz? Halbuki Allah, onları öldürmeyi size haram kılmış ve sizlerin, onları tas­dik edip itaat etmenizi emretmiştir.

Her ne kadar Peygamberlerini öldüren Yahudiler, Hz. Muhammedin zamanındaki Yahudiler olmayıp onların ataları idiyseler de o dönemdeki Yahu­diler de atalarının yaptıklarına karşı çıkmadıktan için âyeti kerime “Atalarınız Peygamberleri Öldürdüler” dememiş “Sizler Peygamberlerinizi öldürdünüz” de­miştir.

 

Sesli Makale
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.