sohbetlerözlü sözleryazarlarmakalelervideolar
Kur'an Dinle
Sesli Makale

GÜNÜN AYET VE HADİSİ

GÜNÜN AYET VE HADİSİ
13.03.2023
0
A+
A-

GÜNÜN AYETİ

اِنْ يَنْصُرْكُمُ اللّٰهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْۚ وَاِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذٖي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهٖؕ وَعَلَى اللّٰهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

“Allah size yardım ederse artık sizi yenecek hiçbir kimse yoktur; eğer sizi yardımsız bırakırsa O’ndan sonra size kim yardım edebilir? Müminler yalnız Allah’a güvensinler.”

(ALİ-İMRAN 160.AYET)

GÜNÜN HADİSİ

37-…Sa’d ibn Ebî Vakkas (R.A) şöyle demiştir: Ben Peygam­ber(S.A.V)’den (şimdi) yeryüzünde gezen hiçbir kimse için “Bu cennet ehlindendir” buyururken işitmedim. Ancak Abdullah ibn Selâm müs­tesnadır. Peygamber bu sözü Abdullah ibn Selâm için söylemiştir ve şu âyet onun hakkında inmiştir:

“De ki: Bana haber verin, eğer (bu Kur’ân) Allah tarafından olup da siz (buna rağmen) onu inkâr ediyorsanız ve İsrail oğullarından bir şâhid de onun benzerine (istinaden) bana şâhidlik etmiş, îmân et­miş olduğu hâlde siz (îmân etmeyi) kibrinize yediremiyorsanız (zul­metmiş olmaz mısınız ?) Şüphe yok ki, Allah, o zâlimler güruhunu muvaffak etmez” (el-Ahkaf: 10)

Râvî Abdullah ibn Yûsuf: Ben İmâm Mâlik’in bu âyetin nüzu­lünün bu kıssanın içinde olduğunu kendi nefsinden mi söyledi yâhud bu hadîsin içinde midir; bilmiyorum, demiştir.”

KİTABU MENAKIBİ’L-ENSAR (Ensâr’ın Menkıbeleri Kitabı) -BUHARİ –37. HADİS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.